Με γνωστούς ηθοποιούς έγινε μια ταινία μικρού μήκους που δείχνει πως θα είναι η ζωή αν αποδεχτούμε την κάρτα του πολίτη.
Σε αυτή φαίνεται ο έλεγχος και η παρακολούθηση των πολιτών καθώς στερείται η ελευθερία του.
Η ταινία λαμβάνει χώρα στην Αθήνα του 2020.
Η πολύχρονη ευρωπαϊκή οικονομική κρίση επέφερε σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα των ανθρώπων με σημαντικότερη αυτή της έναρξης των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε αντικατάσταση του χρήματος όπως το ξέραμε.
Ποιες είναι οι νέες παράμετροι που δημιουργούνται, ποιες αλλαγές υπάρχουν στην καθημερινότητα των ανθρώπων και ποιοι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν πίσω από ένα ολοκληρωτικό σύστημα διαφάνειας?

rtr

– Βραβείο Καλύτερης Ταινίας – Στέγη Γραμμάτων και τεχνών, Ελεύθερο Σχέδιο
– Βραβείο Κοινού – Στέγη Γραμμάτων και τεχνών, Ελεύθερο Σχέδιο
– Βραβείο Καλύτερης Ταινίας – micro μ Festival
Σκηνοθεσία: Αντώνης Σωτηρόπουλος.
Σενάριο: Βασίλης Σιγάλας, Αντώνης Σωτηρόπουλος.
Πρωταγωνιστές: Γιώργος Χρανιώτης, Σπύρος Μπιμπίλας.

Πηγή: klainmain.gr

Σχόλιο..
Ο κόσμος όπως τον ξέρουμε πρόκειται να αλλάξει πολύ σύντομα.. ελευθερίες που είχαμε θα χαθούν.. και το πιο περίεργο? Εμείς οι ίδιοι θα τις παραδώσουμε..
Η κάρτα του πολίτη έρχεται και είναι μόνο η αρχή.. θα ακολουθήσει ο έλεγχος σε όλες τις ελευθερίες μας.. που πας.. τι κάνεις.. τι τρως.. τι πίνεις.. με ποιους μιλάς.. και το κυριότερο.. αν εναντιωθείς στο σύστημα.. με ένα κουμπί θα διαγράφεται όλη σου η ζωή.. Πως?
-Μηδενισμός λογαριασμών
-Αποκλεισμός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
-Δεν θα μπορείς να αγοράσεις νερό και τροφή
και φυσικά όλα αυτά είναι προάγγελος του ηλεκτρονικού τσιπ.. γιατί σε κάποια φάση όταν θα έχουν βγάλει αρκετοί κάρτα.. θα αρχίσουν (από τα ΜΜΕ πάντα) οι κλοπές των καρτών.. οπότε θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να το έχεις μόνιμα πάνω σου.. Για το καλό σου πάντα..
Κάποιοι θα κοροϊδέψουν τα λεγόμενα.. κάποιοι θα τα αφουγκραστούν..
Το μέλλον όμως έρχεται και οι εξελίξεις τρέχουν.. δε ξέρω αν η κάρτα θα είναι σε πλήρη χρησιμοποίηση το 2020.. πάντως ότι έρχεται σύντομα είναι το μόνο σίγουρο..
Και ένα tip..
Πολύ βολικά δεν ήταν τα capital control τελικά..?
Όποιος δεν είχε κάρτα στην Ελλάδα έβγαλε μέσα σε 2 μήνες..
και πανικοβάλλαμε τον κόσμο όταν κλείσαμε τις τράπεζες..
Τροφή για σκέψη..

Advertisements