Δύο φουτουριστικά, και αμφιλεγόμενα, πρότζεκτ αποκάλυψε η Motorola πριν από λίγες ώρες, στο συνέδριο D11 στις ΗΠΑ.
Η αποκάλυψη έγινε από τη Regina Dugan, πρώην διευθύντρια της Darpa και νυν υπεύθυνη του τμήματος αναδυόμενων τεχνολογιών στη θυγατρική της Google.

Regina_Dugan_Motorola

Το πρώτο πρότζεκτ αφορά ένα ηλεκτρονικό τατουάζ το οποίο θα… μπορεί να κολλιέται στο δέρμα, με σκοπό να πιστοποιεί τον χρήστη του, καταργώντας με συνέπεια τους κωδικούς.
Το «τατουάζ» αναπτύσσεται από τη Motorola σε συνεργασία με την εταιρεία MC10, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη εύκαμπτων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τέτοιες εφαρμογές.

IMGS7774-X2

Για να δείξει ότι η ιδέα είναι εφικτή, η Dugan φορούσε το «ηλεκτρονικό τατουάζ» στο μπράτσο της, δείχνοντάς το στο κοινό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Τα ηλεκτρονικά είναι τετραγωνισμένα και άκαμπτα, ενώ οι άνθρωποι έχουν καμπύλες και είναι μαλακοί» είπε η Dugan.
Έτσι, πώς μπορεί ένας κωδικός πρόσβασης να είναι πιο προσιτός από να μοιάζει περισσότερο στο ανθρώπινο σώμα?
Ίσως να το συνδέσετε και με το δέρμα, όπως ένα τατουάζ, ή αν το καταπιείτε σαν χάπι. Και αυτό δεν είναι επιστημονική φαντασία είναι πραγματικότητα, στο εργαστήριο της Motorola στη D11 σκηνή, η Dugan έδειξε και τα δύο προϊόντα.
Η MC10 είναι μια εταιρεία που κάνει «ελαστικά κυκλώματα» που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση διάσεισης στον αθλητισμό, ή θερμόμετρα μωρού που παρακολουθούν συνεχώς ζωτικά όργανα ενός νηπίου.
Με τη μορφή ενός προσωρινού τατουάζ, η τεχνολογία μπορεί να επισυνάψει μια κεραία και αισθητήρες άμεσα στο σώμα.
Η βασική αντίληψη της MC10 είναι ότι μπορεί να ενώσει μεγάλα κομμάτια πυριτίου (CMOS) που συνδέονται με στυλ ακορντεόν δομές για να τεντωθούν μέχρι 200 ​​τοις εκατό και να εξακολουθούν να εκτελούν.
-Αυτό το χάπι έχει ένα μικρό τσιπ στο εσωτερικό του, με ένα διακόπτη.
Έχει, επίσης, αυτό κάτι που ισοδυναμεί με μπαταρία πατάτας.. Όταν το καταπιείτε, τα οξέα στο στομάχι σας χρησιμεύουν ως ηλεκτρολύτης, και ο διακόπτης ανάβει και σβήνει και δημιουργεί ένα 18-bit ECG- σαν σήμα στο σώμα σας.
Ουσιαστικά, ολόκληρο το σώμα σας γίνεται διακριτικό έλεγχο ταυτότητας σας.»

Στην αναπόφευκτη ερώτηση αν η συσκευή θα είχε απήχηση στους χρήστες, ή θα την έβρισκαν ανατριχιαστική, η ίδια απάντησε:
«Nα είστε βέβαιοι πως οι έφηβοι θα φορούσαν ένα τέτοιο τατουάζ, απλώς και μόνο για να εκνευρίσουν τους γονείς τους».

C34C3010B39DF380AB2437D0DAB14852

Τέλος στους κωδικούς όμως υπόσχεται να δώσει και το «έξυπνο» χάπι που επίσης έχει στα σκαριά η θυγατρική της Google. Κατασκευασμένο από την εταιρεία Proteus Digital Health, το χάπι θα διαλύεται από τα οξέα του στομάχου, εκπέμποντας στη συνέχεια ένα μοναδικό σήμα 18 bit, που θα επιβεβαιώνει την ταυτότητα του χρήστη.

Πηγή: allthingsd.com

Advertisements