Η Λίμνη Natron στη βόρεια Τανζανία είναι ένα από τα πιο αντίξοα περιβάλλοντα στη Γη..
Οι θερμοκρασίες στη λίμνη μπορεί να φτάσουν στους 140 ° F (60 ° C) και η αλκαλικότητα του νερού είναι μεταξύ ρΗ 9 και ρΗ 10.5, σχεδόν τόσο αλκαλική όσο αμμωνία.
Τα ζώα που εισέρχονται στο νερό είναι σίγουρα καταδικασμένα, εκτός από ορισμένα είδη ψαριών που έχουν εξελιχθεί για να επιβιώνουν σε ένα τόσο καυστικό περιβάλλον όπως αυτό..

undefined

undefined

Ο φωτογράφος Nick Brandt ενώ εργαζόταν στην Αφρική, σταμάτησε στη λίμνη και ανακάλυψε πολλά νεκρά ζώα στην ακτογραμμή. Τα πτηνά άλλα και τα μικρά θηλαστικά που μπαίναν στο νερό σταδιακά γινόντουσαν στήλες άλατος.. και μετατρεπόντουσαν σε πέτρα από το θανάσιμο αυτό νερό..

Ο Brandt λέει στο NewScientist , «δεν μπορούσα να μη τα φωτογραφήσω, κανείς δεν ξέρει ακριβώς πώς ακριβώς πεθαίνουν, αλλά φαίνεται ότι η αντανάκλαση της επιφάνειας της λίμνης τα μπερδεύει, και τα πουλιά όπως πέφτουν πάνω στις τζαμαρίες.. έτσι ακριβώς πέφτουν και στη λίμνη..

book

Αυτές οι φωτογραφίες και πολλά άλλα περιλαμβάνονται στο νέο βιβλίο του Brandt, Across the Ravaged Land, το τρίτο και τελευταίο του τόμου των φωτογραφιών που τεκμηριώνουν την εξαφάνιση των ζώων στην Ανατολική Αφρική.

Advertisements