Ένα βραχιόλι ξεκλειδώνει κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πόρτες, αυτοκίνητα, αλλά χρησιμοποιείται και σαν χρεωστική ή πιστωτική κάρτα..
Γίνεται?

nymi1_610x430

Το νέο gadget της καναδικής εταιρείας Bionym.
Το οποίο πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη«όνομα», μιας και η εταιρεία και η έρευνα για το νέο αυτό βραχιόλι ανήκουν στην Ελληνίδα Φωτεινή Αγραφιώτη.
Με την ομάδα της κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα βραχιόλι που αναμένεται να αντικαταστήσει όλα τα PIN και password των ηλεκτρονικών συσκευών που χρησιμοποιούνται καθημερινά.

Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Αγραφιώτη αναφέρει ότι:

Bionym-12_12_19

-Σύντομα το Nymi θα μπορεί να ξεκλειδώνει αυτόματα πόρτες με «έξυπνες» κλειδαριές, δηλαδή κλειδαριές που έχουν ενσωματωμένο bluetooth, αλλά και αυτοκίνητα. Επίσης, στο μέλλον το Nymi θα διαχειρίζεται τις αγορές μας, ακριβώς όπως ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι.
Η Bionym σχεδίασε το Nymi με σκοπό να γίνει η κεντρική ταυτότητα του ανθρώπου.
Έχετε μετρήσει κατά τη διάρκεια μιας ημέρας πόσες φορές «αποδεικνύετε»στο περιβάλλον σας ποιος είστε; Κουβαλάμε στις τσέπες μας κλειδιά σπιτιού, δουλειάς, αυτοκινήτου, κάρτες ανάληψης χρημάτων και πιστωτικές και επιπλέον πρέπει να θυμόμαστε τουλάχιστον 5 διαφορετικά passwords και αριθμούς PIN. Όμως όλα αυτά τα αντικείμενα έχουν τον κοινό στόχο του να αποδεικνύουν στο περιβάλλον μας ότι είμαστε αυτοί που ισχυριζόμαστε ότι είμαστε. Στη Bionym αποφασίσαμε να επαναπροσδιορίσουμε την «ανθρώπινη ταυτότητα» με μια τεχνολογία που θα είναι άνετη στη χρήση της αλλά ταυτόχρονα πολύ ασφαλής και που θα σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το Nymi είναι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας.

Το Nymi χρησιμοποιεί την τεχνολογία HeartID για την ταυτοποίηση του χρήστη από το καρδιογράφημα.
Ο χρήστης μπορεί να φοράει το Nymi το πρωί όταν ξυπνάει και ακουμπώντας το με το αντίθετο χέρι να επιτρέπει στο Nymi να καταγράφει το καρδιογράφημα του χρήστη και να το ενεργοποιεί.
Στη συνέχεια το βραχιόλι μένει ενεργοποιημένο για όλη τη μέρα μέχρι να το βγάλει ο χρήστης από το χέρι του.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας το Nymi «θυμάται» την ταυτότητα του ανθρώπου που το φοράει και έτσι ο χρήστης δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα άλλο για να ταυτοποιηθεί.
Όλες οι προσωπικές συσκευές του χρήστη ξεκλειδώνουν αυτόματα απλά στην παρουσία του, όπως φαίνεται και από το παρακάτω βίντεο..

Η τεχνολογία HeartID προέκυψε από τις έρευνες της ομάδας της κ. Αγραφιώτη στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Το Nymi είναι το πρώτο βραχιόλι που μπορεί να ταυτοποιήσει ένα χρήστη με τα βιομετρικά δεδομένα του, και μάλιστα με το καρδιογράφημα το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο να κλαπεί.

Το Nymi βγήκε στην αγορά στις 3 Σεπτέμβρη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παραγγείλουν στο getnymi.com στην αρχική τιμή των $79 (59 Ευρώ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements