Μπορεί να θυμίζει cyborg… Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για τη συσκευή που γοήτευσε τόσο τη γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel όσο και τον ισπανό πρωθυπουργό José Luis Rodríguez Zapatero.. Το ηλεκτρονικό «μάτι» των γερμανικών εταιρειών SiWear, SΑΡ, teΧΧmo και Daimler ΑG, το οποίο χάρη στη διαρκή σύνδεσή του με ηλεκτρονικό υπολογιστή προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για αντικείμενα στα οποία στρέφει το βλέμμα του.

Πρόκειται για μια προηγμένη εφαρμογή της «επαυξημένης πραγματικότητας» που θα αρχίσει σιγά σιγά να μπαίνει στη ζωή μας. Στόχος των δημιουργών της προσαρτημένης επί της κεφαλής οθόνης (ΗΜD- Ηead-mounted display) είναι η χρήση της για την αξιολόγηση προϊόντων σε αποθήκες, τον έλεγχο παραγωγής σε εργοστάσια και τη διευκόλυνση υπηρεσιών αεροδρομίου.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία, σύμφωνα με τους ειδικούς, αναμένεται να περιορίσει σημαντικά τόσο το κόστος των εργασιών όσο και τα λάθη που γίνονται πολλές φορές λόγω ελλιπούς ή καθυστερημένης ενημέρωσης των ήδη υπαρχόντων συστημάτων..

Bookmark and Share

Advertisements