Κάθε χρόνο στην πόλη Ashbourne στο Derbyshire της Αγγλίας διοργανώνεται ίσως ο πιο παράξενος αγώνας ποδοσφαίρου στον κόσμο. Πρώτη φορά παίχτηκε τον 17ο αιώνα μεταξύ 2 ομάδων που τις αποτελούσαν οι κάτοικοι της πόλης Derbyshire, χωρισμένοι σε βόρειους και νότιους.
Εκατοντάδες συμμετέχοντες προσπαθούν να σκοράρουν σε ένα από τα δύο τέρματα που είναι τοποθετημένα στα 2 άκρα της πόλης, σε απόσταση τριών μιλίων μεταξύ τους. Το παιχνίδι μπορεί να διαρκέσει μέχρι τις 10 το βράδυ εάν κάποια από τις δύο ομάδες σκοράρει πριν τις 6 το απόγευμα. Μόνο τότε ο αγώνας συνεχίζεται και εάν το σκορ ισοφαριστεί πριν τις 10 το βράδυ το παιχνίδι συνεχίζεται και την επόμενη μέρα.
Αν και οι κανόνες λένε ότι η μπάλα μπορεί να χτυπηθεί με τα χέρια το κεφάλι και τα πόδια, σπάνια την κλωτσάνε, μιας και σχεδόν μόνιμα βρίσκεται στον αέρα, πάνω από τα χέρια των εκατοντάδων ανθρώπων.
Ο αριθμός των παιχτών αλλά και η περιοχή του «αγωνιστικού χώρου» δεν υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να συμμετέχει ο καθένας και όλη η πόλη να γίνει ένα τεράστιο γήπεδο. Ως εκ τούτου, κατά τη στιγμή του παιχνιδιού δεν συνιστάται να αφήσετε το αυτοκίνητο στους δρόμους.
Το παιχνίδι έχει μόλις 5 κανόνες:
1) Απαγορεύεται η βίαιη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού
2) η μπάλα δεν μπορεί να μεταφερθεί με όχημα
3) η μπάλα δεν μπορεί να κρυφτεί σε τσάντα, παλτό, κ.λπ.
4) Απαγορεύεται το παιχνίδι να μεταφερθεί σε χώρους όπως νεκροταφεία, εκκλησίες και μνημεία
5) Μετά τις 22:00 το παιχνίδι σταματάει.

Πηγή: psaxtiria.com

Bookmark and Share

Advertisements