Η τραγική δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας (θέμα το οποίο δεν ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί) τελικά έγινε κεντρικό θέμα συζήτησης στην συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες (15/12/09). Ήταν η πρώτη φορά που η κα. Μέρκελ δήλωσε ότι μπορεί και να πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει μέτρα ώστε να μην επιτρέπει σε ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χρεωκοπεί.

“Η κατάσταση μιας χώρας μας επηρεάζει όλους ειδικά αφού έχουμε και κοινό νόμισμα” δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος στη Βόννη την Πέμπτη. “Κάτι το οποίο σημαίνει ότι έχουμε και κοινή ευθύνη” συμπλήρωσε.

Είναι και η πρώτη παραδοχή από Ευρωπαίο ηγέτη ότι η ελληνική κατάσταση μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική. Βλέποντας το πρόβλημα του χρέους στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, η Μέρκελ δήλωσε ότι είναι “προς το κοινό συμφέρον” να εξασφαλίσουμε ένα σταθερό ευρώ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας επέκρινε δριμύτατα τις διεθνείς επενδυτικές τράπεζες που πιθανόν βοήθησαν κάποιες ελληνικές κυβερνήσεις να «μασκαρέψουν» τα διογκούμενα δημοσιονομικά προβλήματα επί έτη. (18/02/10)

«Θα είναι πολύ ατιμωτικό να αποκαλυφθεί ότι είναι αλήθεια ότι οι τράπεζες, που ήδη μας έσπρωξαν στο χείλος της αβύσσου, έπαιξαν και ρόλο στην παραποίηση των ελληνικών στατιστικών στοιχείων», δήλωσε η κ. Angela Merkel, κατά τη διάρκεια ομιλίας στη βορειοανατολική Γερμανία.

Η «υπέροχη» Κυρία Μέρκελ μας φέρνει στο μυαλό κάποιον άλλο «υπέροχο» που έιχε πεί τα εξής..

Ο Χένρυ Κίσσινγκερ, Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α.
«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ»

Για να σοβαρευτούμε λίγο!!
Greeks_Rulez!

Bookmark and Share

Advertisements