Δύο λευκοί γάιδαροι με μαύρες ρίγες σε ζωολογικό κήπο στη Γάζα, ενθουσιάζουν τα παιδιά της περιοχής, τα οποία ποτέ δεν έχουν δει ζέβρα από κοντά.
Σε άλλη περίπτωση, τα μακριά αυτιά και το γνωστό νυσταλέο ύφος δεν θα μπορούσαν να ξεγελάσουν, αλλά οι ρίγες που τους πρόσθεσαν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους, ειδικά αν παρατηρείς τα συμπαθή τετράποδα από κάποια απόσταση. Φυσικά ένα έμπειρο μάτι δεν θα έβλεπε μια ζέβρα, αλλά ένα ζώο με κοστούμι που θυμίζει καρτούν.
Ο Nidal Barghouthi, ο γιος του ιδιοκτήτη του ζωολογικού κήπου, δήλωσε ότι τα δύο θηλυκά γαϊδουράκια, μετατράπηκαν σε «ζέβρες» με χρήση βούρτσας και βαφής μαλλιών.

«Τα παιδιά δεν έχουν ξαναδεί ζέβρες, έτσι μετά την παρέμβασή μας, είναι πολύ χαρούμενα που βλέπουν ένα καινούργιο ζώο».

Μια πραγματική ζέβρα θα ήταν πολύ ακριβή για να φτάσει στην αποκλεισμένη από τον ισραηλινό στρατό Γάζα, μέσω των τούνελ που χρησιμοποιούν οι λαθρέμποροι στα σύνορα με την Αίγυπτο. Σύμφωνα με τον Barghouthi, ο ζωολογικός κήπος θα έπρεπε να πληρώσει τουλάχιστον 40.000 δολάρια για μία αληθινή ζέβρα. Το εισιτήριο στον ζωολογικό κήπο για μια πλήρη ξενάγηση είναι 15 δολάρια.

Οι Παλαιστίνιοι που ζουν στη Γάζα, υποφέρουν από τον αποκλεισμό, που έχει επιβάλει το Ισραήλ και οι ελλείψεις στην περιοχή είναι τραγικές. Οι στιγμές χαράς είναι ελάχιστες και οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να καταφεύγουν σε τεχνάσματα για να μπορούν να δημιουργούν την ψευδαίσθηση της καθημερινότητας στη σκιά του πανίσχυρου ισραηλινού στρατού.

Πηγή: Psaxtiria.com

Share On Facebook

Advertisements