Στο Ρίο ντε Τζανέιρο θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016, όπως ανακοίνωσε η ΔΟΕ από τη Κοπεγχάγη. Η μεγαλούπολη της Βραζιλίας είναι η πρώτη πόλη της Νότιας Αμερικής που θα φιλοξενήσει την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη!!

O Πελέ, πρεσβευτής της επιτροπής διεκδίκησης «Ρίο 2016″, δήλωσε έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του, όποια στιγμή του ζητηθεί.. «Ό,τι μου ζητηθεί από την οργανωτική επιτροπή, θα το κάνω. Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο ρόλο, όμως αποτελώ μέλος της ομάδας που θα διεκδικήσει αυτούς τους Αγώνες», είπε ο Πελέ..Και συνέχισε:
«Το μόνο πράγμα που τους έχω ζητήσει είναι να μη χάσουν. Θα πάμε για να φέρουμε τους Αγώνες στο Ρίο. Αυτό θέλουμε». Σε ερώτηση για το τι τον εντυπωσίασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, είπε: «Είδα την τελετή έναρξης. Ήταν φανταστική. Είδα συμπατριώτη μου να παίρνει χρυσό στην κολύμβηση. Ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή για μένα, αλλά και για τη Βραζιλία. Δεν το περιμέναμε. Πιστεύαμε στις δυνατότητες του αθλητή μας, αλλά σίγουρα ήταν έκπληξη».

Αρχικά, οι «αθάνατοι» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής είχαν κάνει την έκπληξη, αποκλείοντας στην πρώτη ψηφοφορία το Σικάγο, το οποίο θεωρούνταν, μαζί με το Ρίο, το φαβορί για την ανάληψη της διοργάνωσης. Στη δεύτερη ψηφοφορία εκτός διεκδίκησης τέθηκε το Τόκιο. Έτσι λοιπόν η Μαδρίτη μπήκε, ανέλπιστα, στην τελική ευθεία. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Ισπανός πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ έπαιξε καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό, αλλά δεν μπόρεσε να επηρεάσει και την τελική απόφαση…

Bookmark and Share

Advertisements